Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό μέσα στο Σαββατοκύριακο

Παρόλο την σοβαρή κρίση, που έχει δημιουργηθεί μέσα στην συγκυβέρνηση και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, η κυβέρνηση επιλέγει να διατηρεί προς το παρόν στη θέση του τον Γιάννη Μουζάλα.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός είτε θα αφήσει το θέμα να ξεθυμάνει είτε θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι τελικές αποφάσεις για το θέμα θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. “Ο πρωθυπουργός κατανοεί τις ευαισθησίες του Πάνου Καμμένου και η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων” δήλωσε. Η ίδια χαρακτήρισε το “Μακεδονία”  ως “γλωσσικό ολίσθημα” του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και είπε ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο της 17ης -18ης Μαρτίου, χωρίς πάντως να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Π. Καμμένος τόνισε ότι επιμένει στην παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ξεκαθαρίζοντας ότι “η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των ΑΝ.ΕΛ, αλλά δεν την έχει ο κ. Μουζάλας”.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό. Παρά τις πληροφορίες ότι ο κ. Μουζάλας έθεσε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό και επέστρεφε εκτάκτως στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτημα παραίτησής του ουδέποτε ετέθη ούτε από τον ίδιο ούτε από τον πρωθυπουργό.

Το ζήτημα συζητήθηκε πάντως νωρίτερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα και τη συμμετοχή των Γ. Δραγασάκη, Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη και Όλγας Γεροβασίλη ενώ το κατώφλι του Μεγάρου διέβη πριν από λίγο ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής επιστρέφει σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα.