Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ερντογάν: Θα κάνουμε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο!

Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Νέες γεωτρήσεις για να διερευνηθούν κοιτάσματα πετρελαίου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. «Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (των σκαφών)» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Ερντογάν έρχεται μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος που εντόπισαν οι ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ στο οικόπεδο 10.

Εν τω μεταξύ, «καλά νέα για το σύνολο του κυπριακού λαού», χαρακτήρισε την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου -που ανέρχεται σε 5 – 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια- στο «οικόπεδο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ, μιλώντας από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αν δούμε διαχρονικά την ιστορία της Κύπρου, εκείνο που καθόρισε την ιστορική μας εξέλιξη, την πολιτική μας ιστορία ήταν η γεωγραφία. Η ιστορία της Κύπρου είναι άμεσα συνυφασμένη με τη γεωγραφική της θέση» ανέφερε εισαγωγικά κατά την ομιλία του ο κ. Χριστοδουλίδης.

Με πληροφορίες από το ant1news. gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρίσταν Άσπρεϊ (ExxonMobil): Η ΝΑ Ευρώπη «νέα βασική πηγή προμήθεια φυσικού αερίου»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ για δίωξη Βαξεβάνη: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απολογία του αγαπημένου δημοσιογράφου του Μαξίμου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κραυγή αγωνίας από τον εφοπλιστή Θ. Μαρτίνο: «Μειώστε τους φόρους για να μη φύγουμε»