Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ερντογάν σε Τσίπρα: Το τζαμί στην Αθήνα πρέπει να έχει μιναρέ

ρετζεπ ταγιπ ερντογαν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας

Σε αποκαλύψεις σχετικά με το τι ειπώθηκε στην συνάντησή του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Αδριανούπολη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας μπροστά σε κοινό στην Αδριανούπολη, ο Ερντογάν είπε πως έθιξε το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα αντιπαραβάλλοντας το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Στον κύριο Τσίπρα δήλωσα, ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χαλκης. Ας ανοίξουμε του είπα το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα».Ο Ερντογάν είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι πρόκειται να λειτουργήσει τζαμί στην Αθήνα.

«Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί που θα ανοίξετε; Εδώ δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολιτευση και εγώ του απάντησα πώς η εκκλησιά έχει καμπαναριό έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρέ» συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης από Μόναχο: Πρόσκληση στις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύντομο τετ α τετ Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο λίγο πριν από την βράβευση