Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ενημέρωση Μητσοτάκη στην Επίτροπο Ανταγωνισμού για το θέμα της Β. Θάνου

Μ. Βεστάγκερ - Αντιπρόεδρος Κομισιόν, αρμόδια για τον ανταγωνισμό

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, την οποία μάλιστα είχε προαναγγείλει την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωση την Ευρωπαία επίτροπο για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά και τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης προκειμένου να τονωθεί η ανεξαρτησία της Αρχής από τα κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε και για τις αλλαγές που φέρει η τροπολογία στην σημερινή ηγεσία της επιτροπής, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κ. Βασιλική Θάνου και τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τοποθετήσει σε αυτή η προηγούμενη κυβέρνηση και αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Υπενθυμίζεται πως  πριν τις εκλογές, αμέσως μετά την τοποθέτηση της κ. Θάνου στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης είχε ενημερώσει την κ. Βεστάγκερ για τα προβλήματα που προξενούσε η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης.