Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σκάνδαλο το άσυλο και στον δεύτερο Τούρκο-Δεν θα μείνουμε άπραγοι

Σκάνδαλο απέναντι στο οποίο η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει άπραγη χαρακτήρισε ο προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας την χορήγηση ασύλου και στον δεύτερο από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πληγούν από αυτή την εξέλιξη. Επισήμανε πως είναι απαράδεκτο «τρομοκράτες» – όπως χαρακτήρισε τους οκτώ – να λαμβάνουν άσυλο και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, τη στιγμή μάλιστα που έκλεψαν ελικόπτερο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ώστε να διαφύγουν.

Ο κ. Καλίν, σύμφωνα με το skai.gr υπενθύμισε με νόημα πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών για το καλό των διμερών σχέσεων, ενώ διερωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε η Αθήνα εάν η τουρκική πλευρά συμπεριφερόταν ανάλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αίτηση ακύρωσης του ασύλου του δεύτερου Τούρκου αξιωματικού θα ζητήσει το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικά ΜΜΕ: Σκάνδαλο η απόφαση της Ελλάδας να αθωώσει έναν ακόμη πραξικοπηματία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο ΣτΕ τo αίτημα της κυβέρνησης να μην δοθεί άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών