Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Εκλογές 2023: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική

Θριαμβευτής στην Αττική στέφθηκε η ΝΔ και σε αυτές τις εκλογές στο σύνολο των εκλογικών ενοτήτων της περιφέρειας.

Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ εκλέγει 6 Βουλευτές: Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Άγγελος Συρίγος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 2 βουλευτές: Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το ΚΚΕ εκλέγει την Λιάνα Κανέλλη, το ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο, οι Σπαρτιάτες τον Αθανάσιο Χαλκιά, η Ελληνική Λύση τον Βασίλη Γραμμένο και η Πλεύση Ελευθερίας την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Β’ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 7 βουλευτές: Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Νίκος Παπαθανάσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 2 βουλευτές: την Αθηνά Λινού και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα και την Αφροδίτη Κτενα, το ΠΑΣΟΚ τη Μιλένα Αποστολάκη, οι Σπαρτιάτες τον Χαράλαμπο Κατσιβάρδα, η Νίκη την Ασπασία Κουρουπάκη, η Ελληνική Λύση τον Βασίλη Βιλιάρδη και η Πλεύση Ελευθερίας την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές: Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Λοβέρδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: Αλέξης Τσίπρας και Έφη Αχτσιόγλου, το ΚΚΕ 2 βουλευτές: Βιβή Δάγκα και Γιώργος Πέρρος, το ΠΑΣΟΚ τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η Ελληνική Λύση τη Μαρία Αθανασίου, οι Σπαρτιάτες τον Γιώργο Μανούσο και η Πλεύση Ελευθερίας την Τζώρτζια Κεφαλά.

Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 11 βουλευτές: Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή και Σοφία Βούλτεψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου και Θεανώ Φωτίου. Το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές: τη Σεμίνα Διγενή και τον Χρήστο Κατσώτη, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 1 με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ενώ σε περίπτωση που επιλέξει μία από τις άλλες έδρες που είναι υποψήφιος, τη θέση του θα πάρει ο Παύλος Χρηστίδης. Έναν βουλευτή εκλέγουν και η Ελληνική Λύση, τον ίδιο τον Κυριάκο Βελόπουλο, οι Σπαρτιάτες τον Βασίλη Στίγκα, η Πλεύση Ελευθερίας τον Σπύρο Μπιμπίλα και η Νίκη τον Νίκο Βρεττό.

Στην Α’ Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκος Βλαχάκος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έναν βουλευτή, με τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται σε ψήφους, ενώ σε περίπτωση που επιλέξει μία από τις άλλες έδρες που είναι υποψήφιος, την έδρα διεκδικεί ο Θοδωρής Δρίτσας. Το ΚΚΕ εκλέγει και αυτό έναν βουλευτή, τον Νίκο Αμπατιέλο.

Στη Β’ Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές, τον Γιώργο Βρεττάκο, τον Μιχάλη Λιβανό και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τη Νίνα Κασιμάτη. Το ΚΚΕ εκλέγει τη Διαμάντω Μανωλάκου, οι Σπαρτιάτες τον Αλέξανδρο Ζερβέα, η Ελληνική Λύση τη Σοφία Ασημακοπούλου και η Νίκη τον Χρήστο Αρίδα.

Στην Ανατολική Αττική, η ΝΔ εκλέγει 5 βουλευτές: Σοφία Ζαχαράκη, Μάκης Βορίδης, Στέλιος Πέτσας, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τον Γιώργο Καραμέρο. Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, το ΚΚΕ τον Γιάννη Γκιόκα, η Ελληνική Λύση τον Στέλιο Φωτόπουλο, οι Σπαρτιάτες τον Γιάννη Δημητροκάλλη, η Πλεύση Ελευθερίας την Ελένη Καραγεωργοπούλου και η Νίκη τον Τάσο Οικονομόπουλο.

Τέλος, στην Δυτική Αττική, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές: τον Γιώργο Κότσηρα, τον Θανάση Μπούρα και τον Βαγγέλη Λιάκο και το ΚΚΕ τον Χρήστο Τσοκάνη.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

Bloomberg: Έτοιμος για νέα νίκη ο Μητσοτάκης-Το στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας