Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης

Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η  ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, η Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα, ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια και ποιο κόμμα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ο,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 78,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 14,3%.

Για την οικονομική κατάσταση, σχεδόν ο ένας στους δύο αναφέρει ότι είναι μέτρια (47,7%), ενώ το 64,8% εκτιμά ότι το Καλάθι του Νοικοκυριού δεν έχει αποδώσει.