Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%, το Κίνημα Αλλαγής με 13%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στο ερώτημα για το ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τα νοικοκυριά, το 36% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα και 22% τα τρόφιμα.

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 23% κανείς από τους δύο.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά το 56% δηλώνει ότι ανησυχεί από την πολιτική του Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης είναι και σε αυτό το πεδίο καταλληλότερος για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών καθώς το 40% τον θεωρεί καταλληλότερο έναντι 24% του Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην καταλληλότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% έναντι 28% για τον Τσίπρα ο οποίος αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του. Η παράσταση νίκης είναι 57% υπέρ της ΝΔ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση ALCO: Διατηρεί την διαφορά των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ