Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση PRORATA: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Κατά 4 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata που παρουσιάστηκε στο ATTICA TV.

Η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ (28,5 και 26% οι επιδόσεις τους, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση).

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,5%. Ωστόσο, αύξηση κατά μία μονάδα παρουσιάζει το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και το ΜΕΡΑ 25, που, από 3% το ποσοστό του άγγιξε το 3,5%, ενώ μειωμένα κατά μισή μονάδα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (3%). Επιπλέον, σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, με όσους κινούνται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου να φθάνουν το 10,5%.

Παράλληλα, αναφορικά με την εκλογική συμπεριφορά όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη, μόνο ο ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες (24%) θα κατευθυνθεί προς το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου, σε περίπτωση που το κόμμα του Κασιδιάρη δεν θα κατέβαινε στις εκλογές.

Να σημειωθεί δε ότι η έρευνα της PRORATA καταγράφει και τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την εκλογική τους συμπεριφορά, στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%). Η δεύτερη εκλογή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, φαίνεται να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται στο 8%, ενώ ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση φαίνεται να παραμένουν εκτός Βουλής (2,5%).

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη