Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 4,9 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

μητσοτάκης τσιπρας

Εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Prorata, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωκλογών της 26ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στις 4,9 ποσοστιαίες μονάδες, υπέρ της ΝΔ. Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 28,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, ενώ η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση, λαμβάνοντας ποσοστό 6,7% και 6,5% αντίστοιχα.

Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ περίπου το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, σχετικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, το 44% ένιωσε αρνητικά συναισθήματα (δυσπιστία ή αποστροφή), το 36% ένιωσε θετικά συναισθήματα (ικανοποίηση ή ανακούφιση), ενώ το 20% είτε ένιωσε «αδιαφορία» είτε δεν θέλησε να απαντήσει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ερώτηση «Τι θα νιώσετε αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές», το 40% των συμμετεχόντων δήλωσε πως θα νιώσει κάποιο θετικό συναίσθημα (ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση) αν η ΝΔ είναι τελικά πρώτο κόμμα, ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση για το ΣΥΡΙΖΑ, το 35% των συμμετεχόντων δήλωσε πως θα νιώσει κάποιο θετικό συναίσθημα αν κερδίσει τις εκλογές.