Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες ανοίγει το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

Άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB για τον Απρίλιο, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Η διαφορά  στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση στις 4,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, από 28% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 24,9%,  από 24,7% προηγουμένως.

Το  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με 8,3% (από 8%), το ΚΚΕ με  5,5% (από 5,1%), το ΜέΡΑ25 με  3,2% (από 3,8%) και η Ελληνική Λύση με 3% (από 4,6%).

Το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει ποσοστό 4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 13%.

Με αναγωγή των αποτελεσμάτων επί των έγκυρων, η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται στο 5,1%. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 31,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,7%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, το ΜέΡΑ 25 στο 3,4% και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη στο 4,2%.

Όσον αφορά το πως απάντησαν οι πολίτες για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 37,4% , ο Αλέξης Τσίπρας 31,1% , ενώ κανείς λαμβάνει το 39,4%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες δείχνουν ότι η κυβέρνηση μαζεύει τις απώλειες που καταγράφηκαν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.