Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Δημοσκόπηση MRB: Πρόωρες εκλογές ζητούν οι Έλληνες, «πρωταγωνιστής του 2019» ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπέρ των πρόωρων εκλογών και κατά της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση τάσσεται η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της εφημερίδας RealNews.

Ειδικότερα, το  62% των ερωτηθέντων στην έρευνα της MRB επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν μέχρι τον Μάιο. Το 30% απάντησε ότι θέλουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Μάιο του 2019, ενώ το 32% επιθυμεί να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Αντίθετα, υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάσσεται το 31,3% και το 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Η πλειονότητα ζητά εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά, σύμφωνα με το 26,3%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%.

Το 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 36,3% θεωρεί αρκετά πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 17,2% εκτιμά ότι αυτό είναι πολύ πιθανό και το 23,5% λίγο πιθανό. Αντίθετα, το 14% εκφράζει την άποψη ότι αυτό δεν είναι καθόλου πιθανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και πάλι πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Τι δείχνει η έρευνα για κόμματα και αρχηγούς (πίνακες)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Πρωτιά για τη ΝΔ-Πρόωρες εκλογές θέλει το 62%