Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 18,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Αυξάνεται το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν

δημοσκόπηση

Στις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 20%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 6,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%.

Περίπου 3 στους 4, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές αλλά εξάντληση της 4ετίας, ενώ πάνω από τους μισούς  (55,8%) αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία (55,1%) δεν θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός θα βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης. Το 53,6% θεωρεί, ωστόσο, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, η πρόθεση των πολιτών να συμμετέχουν βρίσκεται στο 70%. Σε αυτούς που δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων. Μάλιστα η πρόθεση εμβολιασμού αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, έχοντας άνοδο 20 μονάδων από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

Πάντως οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα χρειαστεί χρόνο, πέρα από το Πάσχα και ίσως ακόμα και το καλοκαίρι.
To 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το ποσοστό της ικανοποιήσεις όμως υποχωρεί όσο διαρκεί η πανδημία και εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο. Ένας στους δύο εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένος από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.