Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά με διψήφια προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Tο 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ το 20,5% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ αν διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη δημοσκόπηση διαμορφώνεται στο 15,6%.

Στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές ανεξάρτητα από τι ψηφίζουν το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στο ερώτημα «πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» οι πολίτες σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021 και σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Διψήφια είναι η διαφορά των δύο κομμάτων και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 32,3%, χάνοντας σε ένα μήνα 1,3 ποσοστιαίες μονάδες (33,6% τον Φεβρουάριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, λαμβάνει ποσοστό 20,5%, σχεδόν ίδιο με το 20,4% του περασμένου μήνα.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,το πιο σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα παραμένει η πανδημία και η ιατρική περίθαλψη με 37%, όμως πριν από ένα μήνα ήταν στο 45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η οικονομία με 27% ενώ ακολουθεί το πολιτικό σύστημα με 11%.

Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, το 63% των πολιτών πιστεύει ότι μέσα στο 2021 θα επανέλθει η φυσιολογική καθημερινότητα ενώ 1 στους 4 πολίτες θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά το μείζον θέμα του εμβολιασμού, καθώς αποτελεί σπουδαιότατο παράγοντα επιστροφής στην κανονικότητα, το 68% λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 22% ότι δεν θα το κάνει.