Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση MARC: Στις 6,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Κολάζ φωτογραφιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν από το βήμα της Βουλής

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

Στις 6,1 μονάδες παρουσιάζεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MARC, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 32,4%, παρουσιάζοντας άνοδο 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,3%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παραμένει σταθερό στο 9%, ενώ το ΚΚΕ παρουσιάζει μικρές απώλειες με το ποσοτσό του να πέφτε στο 6% από 6,1% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

Απώλειες ωστόσο, παρατηρούνται και στο ΜέΡΑ25 με το ποσοστό του να αγγίζει το 3,3% και στην Ελληνική Λύση, η οποία καταγράφει ποσοστό 3,2%. Παράλληλα, το 1,6% φαίνεται πως θα επιλέξει την Πλεύση Ελευθερίας, το 1,5% το κόμμα Νίκη, το 1,2% το ΕΑΝ, το 1% η Εθνική Δημιουργία, ενώ το 1,8% επιλέγει κάποιο άλλο κόμμα.

Στην παρακάτω διαφάνεια επίσης, διαφαίνεται η μετακίνηση των ψηφοφόρων του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, μετά τον αποκλεισμό του από τις εκλογές.

Όσον αφορά την προτίμηση των ερωτηθέντων, το 36,9% εμπιστεύεται περισσότερο ως πολιτικό αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 36,9%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 24,9%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 5,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3,6%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3%, ενώ το 1,7% επέλεξε άλλο πολιτικό πρόσωπο και το 19% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Πώς αξιολόγησαν οι ερωτηθέντες συνολικά την κυβέρνηση

Τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός με βάση τις εκλογές

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει το ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα Σαμαρά