Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στις 6 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 6 μονάδες κυμαίνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Marc.

Στη δημοσκόπηση της Marc, το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου φτάνει στο 32,1% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ στο 26,1%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,1%. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ποσοστά και των υπόλοιπων κομμάτων.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 42,4% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του 56,8% που έχει αρνητική. Αντιστοίχως, ακολουθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, που συγκεντρώνει το 33,1% των θετικών γνωμών έναντι του 66,2% που είναι αρνητικές. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γ. Βαρουφάκης και ο Κ. Βελόπουλος.

Παράλληλα, στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση, το 47,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί ως καλύτερη κυβέρνηση τη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 35,2% απάντησε την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ το 17,1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Συμμετοχή ρεκόρ σε σχέση με το 2019 – Πάνω από 45 κόμματα υπέβαλαν αίτηση στον Άρειο Πάγο