Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση MARC: Στις 12,8 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Θετικές γνώμες για την ελληνογαλλική συμφωνία

Προβάδισμα 12,8 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση της MARC που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, οι πολίτες απαντούν για την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, τη διαγραφή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ και την χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Γιατί ανησυχούν περισσότερο οι πολίτες

Η πανδημία συνεχίζει να ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις.

Για τη Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας το 53,1% απάντησε πως τη βλέπει θετικά, 22,1% μάλλον θετικά (σύνολο 75,2% βλέπει θετικά τη συμφωνία), 12,1% αρνητικά, 7,5% μάλλον αρνητικά (σύνολο 19,6% βλέπει αρνητικά τη συμφωνία) και 5,2% δεν απάντησε.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 64,2% διαφωνεί με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συμφωνία.

Για τη διαγραφή Μπογδάνου

Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου το 70,3% απάντησε πως είναι σωστή απόφαση, 6,5% μάλλον σωστή (σύνολο 76,8% βλέπει ως σωστή την απόφαση), ενώ λάθος απάντησε το 8,6% και μάλλον λάθος το 2,9% (σύνολο 11,5% βλέπει ως λάθος την απόφαση).

Για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Για την χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους το 62% βλέπει θετικά την κίνηση της κυβέρνησης, ενώ το 34,1% αρνητικά. Μάλιστα, οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που βλέπουν πιο αρνητικά την απόφαση.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Το 49,5% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 49,8% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Αντίστοιχα, το 76,6% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21,7% θετικά ή μάλλον θετικά.

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 50,4% στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός έναντι 28,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Η διακύμανση πρόθεσης ψήφου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες.