Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10,5 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Ανησυχία για την ακρίβεια

Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) -Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) -Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

Κυριάκος Μητσοτάκης-Αλέξης Τσίπρας-Νίκος Ανδρουλάκης

Πάνω από τις 10 μονάδες εξακολουθεί να παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1, η οποία αποτυπώνει την ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια αλλά και τις εκτιμήσεις τους για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21%.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 14,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας τα ποσοστά ήταν 32,6% για τη ΝΔ, 20,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 14,8% για το ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 47,2% θετικές γνώμες και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 44,2% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 31%. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μόνος από τους τρεις όπου οι θετικές υπερτερούν των αρνητικών γνωμών για το πρόσωπό του.

Στο ερώτημα για ποια κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες, το 26,9% απαντά «αυτοδύναμη της ΝΔ», το 11,1% «αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ» και το 15,7% «κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ». Ακόμη, «κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ» θέλει το 10,8%, «κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ» θέλει το 7% και «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ» το 2,8%.

Σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα ζητήματα, η μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες είναι η ακρίβεια με 47%, η πανδημία με 24,2%, η εγκληματικότητα με 18%, τα εθνικά θέματα με 4,5%, το μεταναστευτικό με 2,6% και οι φυσικές καταστροφές με 2,5%.

Διαβάστε επίσης

Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 11,6% – Οι πολίτες λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, δυσαρέσκεια για ακρίβεια

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ – Στο 14,5% το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση Alpha: Στο 0,5% η διαφορά του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ – στο 32% η ΝΔ , Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου