Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά με «double score» από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά τους να φτάνει πλέον στις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5%, ενώ 3,4% λαμβάνει η “Ελληνική Λύση” και 1,9% το ΜέΡΑ25 .

Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού το 81,8% των πολιτών, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 17,3%.

Το 55,1% των πολιτών κρίνει επίσης θετικά ή μάλλον θετικά και τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τα κρίνει το 41,1%.

Πολύ ή έστω αρκετά φοβάται μια πιθανή μείωση των αποδοχών του λόγω της οικονομικής κρίσης που συνοδεύει την πανδημία του κορονοϊού το 64,7% των ερωτηθέντων, ενώ γενική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας φοβάται το 61,1%.

Η ανησυχία για την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία αγγίζει πολύ ή αρκετά το 74,7% των ερωτηθέντων.