Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Alco: Θετική η πλειοψηφία για τα μέτρα στον Έβρο – Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ

ΝΔ

Ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης στον Έβρο και το Αιγαίο εμφανίζεται η πλειοψηφία των ερωτώμενων στη νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Συγκεκριμένα, «πολύ ικανοποιημένο» δηλώνει το 26% των ερωτώμενων ενώ «αρκετά ικανοποιημένο» το 36%. «Λίγο ικανοποιημένο» δηλώνει το 12% ενώ καθόλου το 21%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,6% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,7%, το ΜέΡΑ25 με 2,1% και η Χρυσή Αυγή με 2,8%.

Αποτελεσματικότερος ως πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 46% έναντι 22% για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 50% θετικές γνώμες έναντι 39% αρνητικές. Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 21% θετικές έναντι 64% αρνητικές.

Στην ερώτηση αν «πιστεύετε ότι η λειτουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες είναι σωστό μέτρο και πρέπει να προχωρήσουν ή λανθασμένο και πρέπει να σταματήσουν;» το 48% δηλώνει πως είναι λάθος για τα νησιά του Αιγαίου έναντι 41% που δηλώνει πως είναι σωστό, ενώ για κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα το 51% δηλώνει πως το θεωρεί λάθος έναντι 38% που το θεωρεί σωστό.

Η πλειοψηφία των ερωτώμενων (60%) δεν θα ήθελε ένα κλειστό κέντρο στην περιοχή του.

Σχετικά με τον κορονοϊό, το 79% δηλώνει πως είναι επαρκώς ενημερωμένο, έναντι του 16% που δηλώνει πως δεν είναι.