Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε εκδήλωση της ΝΔ στην Κοζάνη τον Φεβρουάριο του 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 7 μονάδες  είναι  η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει 10,7%, το ΚΚΕ 5,9%, η Ελληνική Λύση 3,7%, ενώ εκτός βουλής μένει το ΜεΡΑ25 με 2,7%.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες επέλεξαν ως πιο κατάλληλο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ερώτημα της καταλληλότητας ως πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει να διατηρεί ευρύ προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 36% της θετικής γνώμης έναντι του 22% που λαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όσον αφορά την ερώτηση περί σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ή αυτοδύναμης κυβέρνησης, ελαφρύ προβάδισμα διατηρεί η συνεργασία κομμάτων με 47% έναντι 44% που θα προτιμούσε αυτοδυναμία κάποιου κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση