Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Alco: Σταθερό το διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Το 51% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως

μητσοτάκης τσιπρας

Σταθερό διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% στην πρόθεση ψήφου έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί με 6,9% το ΚΙΝΑΛ και με 5,6% το ΚΚΕ. Στο 4,2% βρίσκεται η Ελληνική Λύση ενώ στο 3% το ΜέΡΑ25.

Οι πολίτες εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό με 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 23% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο Νίκος Δένδιας.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται το ποσοστό αυτών που δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν αμέσως στο 51% ενώ το 31% δηλώνει πως θα περιμένει. Το 64% εμπιστεύεται την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Από την άλλη, το 54% δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά μόλις το 17% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την κατάσταση αν ήταν κυβέρνηση, με το 38% να θεωρεί πως η κατάσταση θα ήταν χειρότερη.

Δείτε τις κάρτες με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco: