Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Δημοσκόπηση Alco: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την διεύρυνση του προβαδίσματος της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, με την Έλλη Στάη.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου φτάνει πλέον στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 5,3 τον Δεκέμβριο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 23,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1% η Χρυσή Αυγή 5,3%, το ΚΚΕ 5,1% και το ΚΙΝΑΛ 4,1%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ.

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».

Σύμφωνα με την Alco, παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 59% εξακολουθεί να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια. Μόλις το 27% επιλέγει το Βόρεια Μακεδονία, ενώ στο ΠΓΔΜ επιμένει το 7%. Αντίστοιχα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 7% απάντησαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Alco για Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη, «αποτυχημένη» η Δούρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης και δημοσκοπήσεις παίζουν με τα νεύρα του Τσίπρα