Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Έτσι η ιδέα του Στέλιου Χατζηιωάννου γίνεται… sold out!

Δύο μόλις μέρες από την στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το easyFoodstore του δαιμόνιου Κύπριου επιχειρηματία, Στέλιου Χατζηϊωάννου στο Λονδίνο, αναγκάστηκε να κλείσει και πάλι λόγω… sold out.

Oι ασύλληπτα χαμηλές τιμές των προϊόντων που, για τον μήνα Φεβρουάριο, κυμαίνονταν γύρω από τις 25 πένες (32 λεπτά του ευρώ) σε 76 είδη διατροφής, ζάχαρη, τσάι, ρύζι, ζυμαρικά, κονσέρβες και πολλά άλλα, προσέγγισαν εκατοντάδες καταναλωτές, οι οποίοι άδειασαν τα ράφια του easyFoodstore σε χρόνο ρεκόρ.

Η φιλοσοφία των προσιτών υπηρεσιών και προϊόντων, την οποία λάνσαρε προ ετών με την αεροπορική του εταιρεία easyJet ο Στέλιος Χατζηιωάννου, φαίνεται πως θα συνεχίσει και με τα supermarket, ώστε να καταφέρει να προκαλέσει καίριο πλήγμα στις εκπτωτικές αλυσίδες Aldi, Lidl και Poundland της Βρετανίας, όπου και δραστηριοποιείται.

«Δεν υπάρχουν ακριβές μάρκες, μόνον φαγητό σε δίκαιες τιμές» είναι το κεντρικό σύνθημα της easyfoodstore, η οποία βασίστηκε στη φιλοσοφία των τραπεζών τροφίμων σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως διευκρίνισε ο Kύπριος επιχειρηματίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το πρώτο κατάστημα στο Παρκ Ρόγιαλ του βορειοδυτικού Λονδίνου είχαν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές, ενώ αρκετοί άνθρωποι ταξίδεψαν έως και 160 χιλιόμετρα για να αγοράσουν φθηνά τρόφιμα.

Πως είναι όμως να ψωνίζεις σε ένα κατάστημα easyFoodstore;

Παρακολουθήστε το χρονικό όπως το παρουσιάζει το business insider.

16:45, απόγευμα Τρίτης. Δεύτερη μέρα λειτουργίας του easyFoodstore. Oυρά δέκα ανθρώπων αναμένουν έξω από την είσοδο του supermarket.

Μία μεγάλη πορτοκαλί πινακίδα βρίσκεται έξω από το κατάστημα γράφοντας “Όλα τα προϊόντα 25 πένες (35 λεπτά του ευρώ) για τον μήνα Φεβρουάριο

Xρειάστηκαν δεκαπέντε λεπτά μέχρι να καταφέρουν να μπουν στο κατάστημα, όταν μία υπεύθυνη τους επέτρεψε την είσοδο. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του καταστήματος υπάρχει σταθερά μία ουρά περισσότερων από δέκα ανθρώπων έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του καταστήματος το κάθε ταμείο πραγματοποιεί τουλάχιστον 350 συναλλαγές σε μόλις 8 ώρες λειτουργίας, οι οποίες μάλιστα θα μειωθούν.

Από την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, δεν θα επιτρέπεται στους καταναλωτές να αγοράζουν περισσότερα από δέκα τεμάχια του κάθε προϊόντος.

Αυτή είναι η εικόνα του καταστήματος λίγο πριν κλείσει