Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Φουρλή, Mytilineos, ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ

Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 12-08-22.

Γενικός Δείκτης

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 806 μονάδων.

Δεν υπάρχει σημαντική αλλαγή στην τεχνική εικόνα του ΓΔ παρά τη διόρθωση της Παρασκευής. Εξακολουθεί να παραμένει ψηλότερα του ΕΜΑ200 ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανοδική κίνηση προς την αντίσταση στις 900 μονάδες και την κατερχόμενη Κ.

ΓΔ makro

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Σημαντική θετική σηματοδότηση δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην μακροπρόθεσμη τεχνική εικόνα του ΓΔ.

Αφού στις αρχές Ιουλίου είχαμε το πρώτο θετικό σήμα με την αντιστροφή της κίνησης στην επαφή με την μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης Α, την περασμένη εβδομάδα και παρότι είχε προηγηθεί μία εβδομάδα που ο ΕΜΑ30 έδειξε την ισχύ του προκαλώντας διόρθωση, τελικά ο ΓΔ πέτυχε την υπέρβασή του. Έτσι η ολοκλήρωση της εξάμηνης διόρθωσης του ΓΔ με ένα τυπικό ABC και ότι πλέον  έχει αρχίσει μια νέα ανοδική κίνηση, εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη εκτίμηση.

Τα δύο επόμενα κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν την παραπάνω εκτίμηση είναι η υπέρβαση της κατερχόμενης γραμμή τάσης (κόκκινο χρώμα) που θα επιβεβαιώσει το τέλος του διορθωτικού σχηματισμού και η επίτευξη νέου υψηλού που θα επιβεβαιώσει την εξέλιξη ενός νέου ανοδικού κύματος.

FTSE25

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1922 μονάδων.

Η τεχνική εικόνα του δείκτη είναι αντίστοιχη με αυτή του ΓΔ. Μετά την ανάκτηση του ΕΜΑ200 και των στηρίξεων στις 2058-2077 μονάδες συνεχίζει την ανοδική κίνηση προς τις 2184 μονάδες και την κατερχόμενη Κ.

ΔΤΡ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 460 μονάδων (κλείσιμο).

Παρέμεινε και δεύτερη ημέρα οριακά ψηλότερα του ΕΜΑ200 ο τραπεζικός δείκτης. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην τεχνική εικόνα και παραμένει η πιθανότητα ανοδικής κίνησης για την προσέγγιση της κατερχόμενης Κ.

ΔΕΗ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 5,10€ (κλείσιμο).

Εξακολουθεί να υφίσταται ενεργός ο τοπικός σχηματισμός (μέτρια αξιόπιστος) ανάποδου ΩΚΩ ο οποίος έχει θέσει ανοδικό στόχο στην περιοχή των 6,90€. Ενεργός παραμένει και ο ανοδικός  στόχος αν και η αντίσταση στα 6,36€ εξακολουθεί, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του σχηματισμού, να εμποδίζει την ανοδική κίνηση. Προϋπόθεση για την ανοδική συνέχεια και την πιθανή επίτευξη του στόχου είναι η διατήρηση του ΕΜΑ50 ως στήριξη.

ΕΛΠΕ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 6,06€ (κλείσιμο).

Η μετοχή ανέκτησε και κράτησε ως στήριξη τον ΕΜΑ50 αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με τον ΕΜΑ200. Παραμένει ενεργός ο τοπικός σχηματισμός διπλού πυθμένα με στόχο στα 7,04€ όμως για να επιτευχθεί θα πρέπει η μετοχή να υπερβεί την ισχυρή πίεση της κατερχόμενης Κ.

Φουρλής (ΦΡΛΚ)

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 2,96€.

Η μετοχή κατάφερε για δεύτερη φορά την υπέρβαση του ΕΜΑ50 και της συνδυασμένης  πίεσης από την αντίσταση στα 3,18€ και από την κατερχόμενη Κ. Αν διατηρήσει την τιμή της ψηλότερα από τις αντιστάσεις  μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 3,7€.

Mytilineos (ΜΥΤΙΛ)

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 13,20€ (κλείσιμο).

Η μετοχή ολοκλήρωσε ένα τοπικό σχηματισμό διπλού πυθμένα και πέτυχε τον ανοδικό στόχο αυτού στα 15,32€. Παρά την πρόσκαιρη διόρθωση που ακολούθησε ανέκτησε γρήγορα τους ΕΜΑ50-ΕΜΑ200 και πλέον δοκιμάζει την υπέρβαση της διπλής αντίστασης στα 15,87-16,19€. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε και ένα δεύτερο, μεγαλύτερο ανοδικό σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ ο οποίος έχει στόχο στα 18€. Ο στόχος θα επιτευχθεί αν η μετοχή καταφέρει την υπέρβαση της διπλής αντίστασης 15,87-16,19€.

ΟΤΕ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 16,20€  (κλείσιμο).

Ολοκληρώθηκε – ενεργοποιήθηκε ο σχηματισμός διπλού πυθμένα που βρισκόταν υπό κατασκευή και έτσι τέθηκε ανοδικός στόχος στα 18,10€. Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας όμως ανέτρεψε την θετική τεχνική εικόνα της μετοχής κλονίζοντας την ανοδική τάση. Ο ανοδικός στόχος παραμένει ενεργός όμως για να συνεχίσει να ισχύει αυτό θα πρέπει άμεσα η μετοχή να ανακτήσει τη στήριξη του ΕΜΑ50.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ)

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 16,79 €.

Η μετοχή έχει ολοκληρώσει ένα σχηματισμό αντιστροφής της τάσης ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στην περιοχή των 13€ όμως η ισχύς της στήριξης στα 16,02 δεν επέτρεψε να εκδηλωθεί κάποια αξιόλογη καθοδική κίνηση με αποτέλεσμα να κερδίζει χρόνο για την ακύρωσή του. Ο σχηματισμός θα θεωρηθεί οριστικά αποτυχημένος και ταυτόχρονα θα ακυρωθεί οριστικά και ο καθοδικός στόχος με υπέρβαση του «δεξιού ώμου» δηλαδή των 18,40€. Όσο αυτό καθυστερεί κερδίζει έδαφος η πιθανότητα η πρόσφατη ανοδική αντίδραση μέχρι τα 18€ να ήταν απλά η κορυφή ακόμη ενός δεξιού ώμου του αντιστρεπτικού σχηματισμού.

DAX

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 13097 μονάδων (κλείσιμο).

Ο δείκτης αφού πέτυχε την υπέρβαση της αντίστασης στις 13380 μονάδες και την υπέρβαση του ΕΜΑ50 και ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που θέτει ανοδικό στόχο στην περιοχή των 14400 μονάδων συνέχισε ανοδικά με αποτέλεσμα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας να πετύχει και νέο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών. Ο ανοδικός στόχος είναι ενεργός και ο δείκτης βρίσκεται σε πορεία επίτευξής του.

Dow Jones

 Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 31761 μονάδων (κλείσιμο).

Ο δείκτης ολοκλήρωσε ένα τοπικό σχηματισμό διπλού πυθμένα που είχε ανοδικό στόχο στις 33350 μονάδες. Ο ανοδικός στόχος επιτεύχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ενώ ο δείκτης συνέχισε ανοδικά και πλέον απελευθερωμένος από την πίεση του ΕΜΑ200 δοκιμάζει την υπέρβαση της κατερχόμενης Κ και της διπλής αντίστασης στις 33843-34032 μονάδες. Το επίπεδο δυσκολίας αυτού του εγχειρήματος είναι πολύ υψηλό και γι’ αυτό υφίστανται πιθανότητες εμφάνισης μιας διορθωτικής κίνησης.

WTI

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 100,7€ (κλείσιμο).

Η τιμή έχασε τις δύο σημαντικές στηρίξεις (ΕMA200 και 94,29$) τις οποίες διατηρούσε οριακά και πλέον έχει δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου με την ανοδική αντίδραση της περασμένης εβδομάδας να μην αλλάζει την γενική προοπτική. Στη μακροπρόθεσμη εικόνα έχει ολοκληρωθεί σχηματισμός διπλής κορυφής με ενεργό στόχο στα 55$.

EXXON MOBIL

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 87,1$ (κλείσιμο).

Η μετοχή βρήκε τελικά  στήριξη και ισορροπία στην περιοχή των 86-88$ και έτσι εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση που είχε ως αποτέλεσμα την ανάκτηση του ΕΜΑ50 και την επιστροφή της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης .

JP MORGAN

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 112,4$.

Η μετοχή μετά την επίτευξη του χαμηλού των 120 ημερών στα 106,1$ εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση προς τον ΕΜΑ50. Έχει ολοκληρωθεί ένας σχηματισμός ανάποδου ΩΚΩ ο οποίος έχει ανοδικό στόχο στα 127,5$ και βρίσκεται σε εξέλιξη η κίνηση για την επίτευξή του.

NVIDIA

Ανάλυση με το κλείσιμο της 12/08/22

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 165,3$ (κλείσιμο).

Η μετοχή συνέχισε την περασμένη εβδομάδα διατηρώντας την τιμή της ψηλότερα του ΕΜΑ50 (παρά την αρχική καθοδική διάσπαση) και την μεσοπρόθεσμη τάση αμετάβλητη ανοδική. Αντιμετωπίζει την πίεση της αντίστασης στα 195,9$ και του ΕΜΑ200 που βρίσκεται όμως λίγο ψηλότερα. Σε περίπτωση ανοδικής συνέχειας και υπέρβασης των αντιστάσεων είναι πιθανή η ολοκλήρωση σχηματισμού ανάποδου ΩΚΩ η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη οπότε και θα τεθεί ανοδικός στόχος στα 250$.

Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.