Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη για κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη

Αλέξης Χαρίτσης

Αλέξης Χαρίτσης

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να σχεδιάσουν τη μετάβαση των οικονομιών σε ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την απόφαση της COP28.

Σε ανάρτηση του στο «Χ» ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, αναφέρει ότι «από σήμερα ‘Το τέλος των ορυκτών καυσίμων’ είναι ένας διεθνώς, καθολικά αποδεκτός στόχος.

Η ιστορική διακήρυξη της #COP28 είναι μεν προϊόν συμβιβασμού, αλλά μας καλεί σε δράση. Οι κυβερνήσεις πρέπει να σχεδιάσουν την μετάβαση των οικονομιών σε ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «το στοίχημα πλέον είναι η πράσινη μετάβαση να γίνει προς όφελος της κοινωνίας και όχι της κερδοφορίας των λίγων» και σημειώνει πως η Νέα Αριστερά «θα δώσει τη μάχη για κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη», «για να είναι η χώρα μας στην πρώτη γραμμή του νέου βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει στην ατζέντα μας ζήτημα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης

Μάντζος: Χρειάστηκαν εβδομάδες συγκρούσεων για να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τη στάση της στον ΟΗΕ για τη Γάζα

Ρωμανός: Ο κ. Κασσελάκης έχει και έντονες επιρροές από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου