Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Β. Σόιμπλε: Προτρέπει τον Ντράγκι να αυξήσει τα επιτόκια στην Ευρώπη για… χατίρι της Γερμανίας

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Υψηλότερα επιτόκια θα ήθελε να δει στην Ευρώπη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Τα επιτόκια στην ευρωζώνη είναι πολύ χαμηλά» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του την Τρίτη.

Το Βερολίνο ασκεί έντονες πιέσεις για αύξηση επιτοκίων στη ζώνη του ευρώ. Όπως επισημαίνουν οι Γερμανοί, ο  πληθωρισμός στη Γερμανία αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων να απομειώνουν τις καταθέσεις στη χώρα.

Στις 9 Μαρτίου η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Μάριο Ντράγκι διαμήνυσε, μάλιστα, πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα αρκετά μετά το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0%, το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,40%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντανιέλ Νουί: Η τελευταία εκκρεμότητα με τα Δ.Σ. των τραπεζών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος «πόλεμος» Τουρκίας – Ολλανδίας: Οι δηλώσεις Ερντογάν – Ρούτε που άναψαν φωτιές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδωνις Γεωργιάδης: Αν «σπάσει» η συμφωνία για το Προσφυγικό, θα έρθουν 200.000 πρόσφυγες