Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Brexit: Παραμονή στην ΕΕ θέλει το 56% των Βρετανών

Την παραμονή τους στην ΕΕ θα ψήφιζαν 56% των Βρετανών πολιτών, στην περίπτωση που γινόταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την κίνηση People’s Vote UK, η οποία πιέζει για την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος. Στον αντίποδα, 44% των ερωτηθέντων επιμένουν στο Brexit ή απάντησαν «δεν ξέρω».

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της παραμονής, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στα δυόμισι χρόνια που μεσολάβησαν από το δημοψήφισμα του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ήτοι το 51,9%, ψήφισε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Υπέρ της παραμονής ψήφισαν, τότε, 16,1 εκατομμύρια Βρετανοί, φθάνοντας το 48,1%.

Να σημειωθεί ότι από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι υπέρ της πραγματοποίησης ενός δεύτερου δημοψηφίσματος τάσσεται το 78% των ψηφοφόρων των Εργατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα θετικά νέα για τους εμπορικούς δασμούς στήριξαν τη Wall Street, προβληματισμός για Brexit στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Times: Η ΕΕ εξετάζει να καθυστερήσει το Brexit έως το 2020