Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Αύριο τα ραντεβού Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των απόδημων

Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού έχει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε στην χθεσινή ομιλία του στην κοινοβουλευτική Ομάδα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα έχει ψηφισθεί πριν από το τέλος του 2019.

Αναφορικά με τις επικείμενες συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ψήφος των απόδημων προβλέπεται από το Σύνταγμα και ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εργαστεί πολύ σοβαρά.

«Άνοιξα ήδη τον διάλογο και θα συνομιλήσω με τους πολιτικούς αρχηγούς με διάθεση να κάνουμε και αναγκαίες υποχωρήσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος και να ψηφισθεί και από τους 300 βουλευτές» είπε ο πρωθυπουργός.

Με μία εξαίρεση, συμπλήρωσε: «Δεν δεχόμαστε οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην προσμετράται η ψήφος τους στις ψήφους ολόκληρης της Επικράτειας», δηλαδή να ψηφίζουν για βουλευτές και όχι για πρωθυπουργό.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Με τον Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00, με την Φώφη Γεννηματά στις 12:15, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στις 16:00, με τον Κυριάκο Βελόπουλο στις 16:45 και με τον Γιάνη Βαρουφάκη στις 17:30.