Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σε ποιους κόβει ο Κυριάκος κινητά και ΙΧ. Όλα τα ονόματα

Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ

Αποφασισμένος να μην χαριστεί σε κανέναν είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να ξεπεράσει το σκόπελο των δεινών οικονομικών της ΝΔ, υλοποιώντας επώδυνες αποφάσεις που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις.

Ήδη αναζητείται εδώ και ημέρες νέος χώρος για τα γραφεία του κόμματος. Γαλάζια στελέχη σε συνεργασία με μεσίτες βλέπουν καθημερινά κτίρια και παίρνουν οικονομικές προσφορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του mononews έχουν ήδη βρεθεί κτίρια πλησίον της οδού Πειραιώς και στον Κεραμεικό,  τα οποία πληρούν αρκετές από τις προδιαγραφές. Στη συνέχεια σειρά θα έχει η ΟΝΝΕΔ.

Η γαλάζια νεολαία σε 3 το πολύ μήνες θα εγκαταλείψει το κτίριο επί της οδού Μεσογείων 15 και θα πάει σε χώρο με χαμηλότερο ενοίκιο, κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος είναι να πληρώνει το κόμμα για ενοίκιο όχι πάνω από 2.500 ευρώ, λιγότερα δηλαδή κατά ¼ σε σχέση με το σημερινό μίσθωμα.

Τέλος σε παροχές αλλά όχι για όλους 

Κώστα Ζωντανός, πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ

Στο πλαίσιο της περιστολής των οικονομικών της γαλάζιας παράταξης ξεκίνησαν και οι περικοπές στις παροχές των ορισμένων στελεχών, όπως τα δωρεάν κινητά τηλέφωνα. Έτσι, χωρίς υπηρεσιακό τηλέφωνο έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Φίλιππος Ταυρής, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ, Κώστας Ζωντανός, ο Γιάννης Σμυρλής και ο Μενέλαος Δασκαλάκης.

Γιάννης Σμυρλής, πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ

Με απόφαση του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Νίκου Παπαθανάση δεν θα εγκρίνονται πιστώσεις για βενζίνες και υπηρεσιακά αυτοκίνητα κορυφαίων στελεχών  της απελθούσας ηγεσίας! Παράλληλα, μπαίνει κοφτήρι και στα σταθερά τηλέφωνα, για να μην μπορούν οι υπάλληλοι να καλούν κινητά εκτοξεύοντας τους μηνιαίους λογαριασμούς στον ΟΤΕ. ( Τα χρέη σε ενοίκια, ΔΕΗ και ΟΤΕ ανέρχονται σε 4.188.300 ευρώ, οφειλές που έχουν μπει σε διακανονισμό και δεν εξυπηρετούνται).

Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην γραμματέας της ΝΔ

Το καθεστώς πάντως είναι εντελώς διαφορετικό στον 3ο όροφο της Συγγρού όπου έχει εγκατασταθεί ως είθισται ο πρόεδρος και οι στενοί του συνεργάτες. Εκεί οι παροχές δίνονται απλόχερα! Ήδη, τα αρνητικά σχόλια δεν είναι λίγα μεταξύ των εργαζομένων στη Ν.Δ και αρκετοί επισημαίνουν δηκτικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες την πολιτική τάση του υπέρ των σκληρών αποφάσεων, συνεχίζοντας την πολιτική που απαιτούσε η τρόικα όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Φίλιππος Ταυρής, πρώην πρόεδρος της ΚΕΦΕ

Πάντως, δεδομένου ότι τα λειτουργικά έξοδα της ΝΔ στο σύνολό τους ανέρχονται σε 450.000 ευρώ το μήνα το σίγουρο είναι ότι ο νέος γενικός διευθυντής, Νίκος Παπαθανάσης επιφορτίζεται με ένα πολύ δύσκολο έργο, πολύ χειρότερο και από αυτό του Κώστα Τσιμάρα, που του παρέδωσε τώρα, όσο και του αντίστοιχου πρώην ομολόγου του  Θανάση Σκορδά, που είχε παραδώσει το 2012.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ τέλος είναι το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης να προορίζεται για την αποπληρωμή των τραπεζικών χρεών και το κόμμα να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του με χορηγίες ιδιωτών και με οικονομικές εξορμήσεις μέσω κουπονιών προς τα μέλη της παράταξης.