Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Aπόστολος Tζιτζικώστας: Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα

Απόστολος Τζιτζικώστας

Με την δήλωση «Προσχηματικά τα όσα είπε ο Μεϊμαράκης» φέρεται να έδωσε τη δική του απάντηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ που ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο. Η απάντηση από το περιβάλλον του κυρίου Τζιτζικώστα ήρθε αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που δήλωσε ότι παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ με την προϋπόθεση και οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Όπως είπαν οι συνεργάτες του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο”.

Νωρίτερα ο υποψήφιος για την προεδρεία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωτερικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Μιλώντας, στον Ant1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξε σκοπιμότητα μη πραγματοποίησης της διαδικασίας, ενώ έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος γι’ αυτό.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστά ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στις καρέκλες και γι’ αυτό, όπως είπε, θα ζητήσει  να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα», σημείωσε και πρότεινε για τη θέση του μεταβατικού προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;.Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης  χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του, έπειτα από την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.