Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Αποκλειστικό: Ραγδαίες εξελίξεις με την επένδυση στο Ελληνικό: Υπογράφεται το τελικό σχέδιο

Γιώργος Σταθάκης

Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Mononews.gr, η κυβέρνηση συμφώνησε στο τελικό σχέδιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών να πέσουν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο θα υπογράφουν η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κυβέρνηση επιθυμεί το τελικό σχέδιο για το Ελληνικό να έχει οδηγηθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

To 12,8% σε Έλληνες επιχειρηματίες 

H Olympia Group καθώς και κάποιοι από τους επιχειρηματίες με τους οποίους είχε συνεργαστεί όταν ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση της Avis (Βασίλης και Νελλυ  Κάτσου) απέκτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το 12,8% των μετοχών της Lamda Development

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο μέσω πακέτου 10.227.206 τεμαχίων, στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ανήλθε στα 55.226.912 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του μετοχολογίου, η Consolidated Lamda Holdings του ομίλου Λάτση ελέγχει το 51,9% και η Blackstone το 16,61%. Το ποσοστό των δυο Ελλήνων επιχειρηματιών εξαγοράστηκε από την Blackstone η οποία πλέον ελέγχει το 3,80%.