Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ζόραν Ζάεφ: Διέγραψε ανάρτησή του για υλοποίηση της συμφωνίας ανεξαρτήτου συμμετοχής στο δημοψήφισμα

Ζόραν Ζάεφ

Αποφασισμένος να υλοποιήσει τη συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση που το «Ναι» επικρατήσει στο δημοψήφισμα, ακόμα κι αν η συμμετοχή είναι μικρή, εμφανίστηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

«Προσδοκώ πως το κοινοβούλιο θα ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών» για την κατεύθυνση της χώρας, έγραψε στο Twitter ο κ. Ζάεφ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ξεκαθαρίζει πως αν η συμμετοχή δεν ξεπεράσει το 50% στο δημοψήφισμα, τότε το VMRO-DPMNE θα θεωρεί τη συμφωνία άκυρη. Ο Μίτσκοσκι, άλλωστε, θεωρεί ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι παραπλανητικό και αποτελεί χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εμπεριέχει το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποτελεί στρατηγικό στόχο του VMRO-DPMNE, αλλά στην πράξη στο σημερινή δημοψήφισμα η απόφαση αφορά την επιζήμια συμφωνία για την μετονομασία της χώρας και τίποτε άλλο.

Πάντως, δύο ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν της τάξης του 29,01%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει 521.698 ψηφοφόροι από το σύνολο των 1.806.336 εγγεγραμμένων.