Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Απίστευτο: Δέκα μέρες μετά τις εκλογές και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των σταυρών

Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ενώ οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 10 μέρες, η ενσωμάτωση των σταυρών έχει σταματήσει σε ποσοστό 73,34%.

Και ενώ στην κυβέρνηση «ευλογούν τα γένια τους», κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη επιτυχία στη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, η πραγματικότητα την διαψεύδει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων βρίσκεται στο 100%, όμως η ενσωμάτωση των σταυρών  βρίσκεται μόλις στο 73,34%, υπολείπεται δηλαδή ένα ποσοστό σχεδόν 30%, που δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί. Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση των σταυρών έχει γίνει σε μόλις 16.629 από τα 22.675 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των σταυρών που δεν έχουν καταμετρηθεί ξεπερνάει το 1 εκατ. και μπορεί εύκολα να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τους ευρωβουλευτές που εκλέγονται «οριακά». Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, Λευτέρη Νικόλαου – Αλαβάνου. Η διαφορά που έχει ο εν λόγω υποψήφιος ευρωβουλευτής, που σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα εκλέγεται στην ευρωβουλή, με την Σεμίνα Διγενή είναι μόλις 1.042 σταυροί.

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθούν τα αποτελέσματα στο 100%.