Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Alco: Προβάδισμα 5,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Νέες εκλογές μετά τις εκλογές θέλει η πλειοψηφία!

δημοσκόπηση

Προβάδισμα 5,3 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επικρατεί του Κυριάκου Μητσοτάκης σε μια σειρά από δείκτες ενώ η πλειοψηφία να επιθυμεί…. νέες εκλογές μετά τις εκλογές!

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη Χρυσή Αυγή, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μηστοτάκης προηγείται με 27% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η επιλογή κανένας συγκεντρώνει ποσοστό 42%.

Στην ερώτηση η οικονομική πολιτική ποιου κόμματος έχει μεγαλύτερη θετική επίδραση στην κοινωνία αυτή της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27% έναντι 26% για την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 47% δεν απαντά.

Στην ερώτηση για το αν πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, το 25% δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα, το 31% χειρότερα και το 38% ίδια.

Το 32% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το 2019 θα είναι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ το 26% χειρότερο και το 36% ίδιο.

Το 19% θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αποκαταστήσει καλύτερα τις αδικίες των μνημονίων, έναντι 18% που δηλώνει ο Μητσοτάκης και 55% κανένας.Το 26% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Τσίπρα πολεμά περισσότερο τη διαπλοκή έναντι 14% που δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 51% κανένας.

Στην ερώτηση ποιος πιστεύετε πως νοιάζεται περισσότερο για εσάς το 21 επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 20% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 55% δηλώνει κανένας.

Το 42% πιστεύει, σύμφωνα με την Alco, πως είναι προτιμότερο η κυβέρνηση Τσίπρα να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 27% να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο και το 15% τον Μάιο.


Τέλος η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (21%), σύμφωνα με την Alco, θέλει μετά τις επόμενες εκλογές να…. ξαναγίνουν εκλογές!!!