Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Alco: 15,9 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία – Τεράστιο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προβάδισμα 15,9 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της Alco.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Open, η ΝΔ έχει διαφορά 15,9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, με 39,9%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 49%, διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα 28 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί με 21%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.

 

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 49% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στο ερώτημα για τις θετικές και αρνητικές γνώμες σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.

Στη συνέχεια, στην ερώτηση «ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η γνώμη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καλύτερη, ίδια, ή χειρότερη; Η γνώμη σας για τον Αλέξη Τσίπρα;», το 42% έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 36% την ίδια και το 18% χειρότερη. Το 53% έχει την ίδια γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% έχει χειρότερη γνώμη και το 10% καλύτερη.

 

Στο ερώτημα για «το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;», η μεγάλη πλειοψηφία (50%) απαντάει ότι είναι η ανεργία, ενώ με διαφορά ακολουθούν η πανδημία του κορονοϊού (18%), το μεταναστευτικό (9%), οι σχέσεις με την Τουρκία (8%), η απουσία επενδύσεων (5%), η υψηλή φορολογία (4%), η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

Τέλος, στο ερώτημα για το εάν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες το 39%, εκφράζει αισιοδοξία, ενώ το 52% απαισιοδοξία.