Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν θεωρούμε τη φετινή χρονιά χαμένη για τον τουρισμό»

Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός

«Δεν θεωρούμε τη φετινή χρονιά χαμένη [για τον τουρισμό]. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ, αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι»…

Αυτό τόνισε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τον τουρισμό μέσα στις επόμενες μέρες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η οικονομία δείχνει καλά σημάδια παρά τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Για την άρση των μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε ότι «τον ρυθμό χαλάρωσης θα μας τον πουν οι ειδικοί».

«Αυτή η κρίση έχει τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου δρόμου. Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.

«Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι παιχνίδι η πολιτική. Στο τέλος της τετραετίας θα μας κρίνουν οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή.

«Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια το προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε ότι «ο λόγος που αυτά τα προγράμματα είναι εξαιρετικά αδιαφανή είναι γιατί δεν αποφασίζει ο υπουργός ή η κυβέρνηση ποιος θα πάρει τα λεφτά. Ο κάθε δικαιούχος επιλέγει σε ποιο ΚΕΚ θα πάει. Δεν επιλέγει ο υπουργός για να έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία».

«Παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.