Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Ά. Γεωργιάδης για Ελληνικό: Εντός λίγων μηνών η ολοκλήρωση της επένδυσης

Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός

Εντός λίγων μηνών θα ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η επένδυση στο Ελληνικό, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Θέμα 104,6», θέλησε να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι δεν μπήκαν οι μπουλντόζες από την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μπουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπουλντόζες. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό και, αν ρωτήσετε και την εταιρεία, θα σας πει ότι έχει ξεμπλοκάρει», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας για την πορεία του έργου, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Mας παρέδωσαν ένα έργο, στο οποίο είχαν κάνει μια προεργασία 60%. Με τους ρυθμούς που δούλευαν, θα ήθελαν ακόμη 3 με 3,5 χρόνια. Εμείς θα το κάνουμε σε λίγους μήνες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία που έχει το έργο στο Ελληνικό για τη χώρα, δηλώνοντας ότι «έχει γίνει κάτι σαν έμβλημα, γιατί η διεθνής κοινότητα βλέπει το Ελληνικό, για να δει αν η Ελλάδα μπορεί». Συνέχισε εξηγώντας ότι «πάντα η επαφή με την πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά πάμε με πολλή όρεξη, με πολύ μεγάλες ταχύτητες και θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος, πέρα από το χρονοδιάγραμμα για την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός εξήγγειλε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει ως κεντρικό στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα».