Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βουτιά 6,7% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Μάρτιο

βιομηχανια

Προσωρινά στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις στη βιομηχανία εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η αρχή χρησιμοποίησε ως έτος βάσης το 2010=100,0 και μήνα αναφοράς τον Μάρτιο του 2019.

Κατόπιν αυτών, η εξέλιξη του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία μαρτυρά τα εξής:

-Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, στο σύνολο της εγχώριας και εξωτερικής αγοράς, του μηνός Μαρτίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, παρουσίασε μείωση 6,7% έναντι αύξησης 3,4%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017.

-Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Μαρτίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019, παρουσίασε αύξηση 4,9%.

-Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2018 – Μαρτίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2017 – Μαρτίου 2018, παρουσίασε αύξηση 8,7%, έναντι αύξησης 7,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Αναφορικά με τη μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 6,7% τον μήνα Μάρτιο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, αυτή εκτιμάται ότι προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας

• Μείωση κατά 7,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτών, ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

• Αύξηση κατά 11,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών

• Μείωση κατά 10,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
• Μείωση κατά 2,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα επιμέρους στοιχεία για τον κύκλο εργασιών στην εγχώρια βιομηχανία, κατά τον Μάρτιο του 2019.