Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Τέλος σε συναλλαγές με POS… Βουλγαρίας

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Κάθε φορά που γίνεται συναλλαγή σε ένα κατάστημα μέσω POS, η πληρωμή θα καταγράφεται στη μνήμη της ταμειακής μηχανής και ταυτόχρονα θα πιστώνεται συγκεκριμένος λογαριασμός του επιχειρηματία, ο οποίος θα είναι από πριν δηλωμένος στην εφορία.

Αυτό προβλέπει στην πράξη η νέα απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την υποχρεωτική σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα μηχανήματα υποδοχής καρτών πληρωμής, τα POS, εντός έξι μηνών.

Η υποχρέωση της διασύνδεσης, αφορά στις επιχειρήσεις που εκδίδουν λογιστικά στοιχεία μέσω Φ.Η.Μ. και ταυτόχρονα έχουν την υποχρέωση χρήσης EFT POS.

Παρά τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται, υπάρχουν ακόμα φαινόμενα πληρωμών σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα έσοδα να μην παρουσιάζονται στις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Έτσι, θα αποκλειστεί το φαινόμενο, να πληρώνεται η συναλλαγή με κάρτα, να εκδίδεται κανονικά απόδειξη από την ταμειακή μηχανή, αλλά το ποσό πληρωμής να καταλήγει σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό στη Μάλτα, στην Κύπρο ή στη Βουλγαρία.

Πώς θα γίνεται η σύνδεση

Με το νέο σύστημα, που θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου 2023:

Σε περίπτωση που η επιβεβαίωση αυτή, για οποιοδήποτε λόγο, δεν τεκμηριωθεί από το EFT/POS, τότε το EFT/ POS δημιουργεί σχετική σήμανση για τη μη διεκπεραίωση της συναλλαγής από τον ΦΗΜ.

Επίσης:

Διαβάστε επίσης:

4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο και δόση δανείου

Δημόσιο: Χάνει έσοδα από τον ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά κερδίζει από ΦΠΑ