Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Έκπληξη από Γιάννη Στουρνάρα: Η επενδυτική βαθμίδα είναι θέμα λίγων εβδομάδων αν όχι ημερών

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Την αισιοδοξία του η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και μάλιστα σύντομα εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Bloomberg TV.

«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως εξήγησε, «αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις δηλώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

Νωρίς να καθοριστεί τι θα κάνει η ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι.

«Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση… Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να πούμε» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις ντε Γκίντος ανέφερε ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι ακόμα νωρίς για να πει κανείς αν τον Ιούλιο θα γίνει η τελευταία αύξηση ή για πόσο καιρό θα διατηρηθούν τα επιτόκια στο ανώτατο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:
Πειραιώς: Πρόγραμμα επαναγορές έως 20 εκατ. ίδιων μετοχών – Το εύρος τιμών

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» για το ενημερωτικό δελτίο του ομολόγου της Mytilineos

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,70% ο Stoxx 600