Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Συντάξεις: Έρχονται μεγάλες περικοπές έως και 350 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους (παραδείγματα)

Περικοπές

Για μεγάλο «ψαλίδι» θα πρέπει να προετοιμάζονται χιλιάδες συνταξιούχοι, με τον πλέον αρμόδιο υπουργό να ξεκόβει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από τους θεσμούς να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις.

Μπορεί το πλαφόν στις περικοπές να έχει οριστεί στο 18% ωστόσο πολλοί από τους συνταξιούχους ιδιαίτερα δε οι παλαιοί θα έχουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που μπορεί να είναι ισοδύναμες από μία έως και τρεις συντάξεις τον χρόνο.

Ο επανυπολογισμός έχει γίνει και η προσωπική διαφορά θα αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να εμφανίζεται στα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Εκεί θα φανεί για πως διαμορφώνεται για κάθε περίπτωση και το ποσό της μείωσης που θα έρθει από τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2019.

Ενδεικτικό των απωλειών που θα έχουν οι συνταξιούχοι είναι τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» σύμφωνα με τα οποία:

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεντένο: Μακρά διαδικασία η ανάπτυξη στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη και συγχρόνως να εργάζονται