Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πετρόπουλος: Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη»

petropoulos πετρόπουλος

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

Μόλις έξι ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, στις 20 Μαΐου, ανακοίνωσε πως θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε πως η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μία πλήρη κύρια σύνταξη.

Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη 501-600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους (από 350 έως 420 ευρώ). Κατά μέσο όρο θα λάβουν 370 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη 601-1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους (από 300 έως 500 ευρώ). Κατά μέσο όρο θα λάβουν 400 ευρώ.

-Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους (από 300 ευρώ και πάνω). Κατά μέσο όρο θα λάβουν 400 ευρώ.