Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

«Ναυάγιο» στο Eurogroup – Διακοπή της τηλεδιάσκεψης και επανάληψη την Πέμπτη

Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας

Σε… ξέρα φαίνεται ότι έπεσε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι στις 4 και συνεχιζόταν όλη την νύχτα, μέχρι σήμερα το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μάριο Σεντένο, έπειτα από 16 ώρες διαπραγματεύσεων οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφτασαν κοντά σε μια συμφωνία, αλλά «δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί».

Η τηλεδιάσκεψη διακόπτεται και θα συνεχιστεί αύριο, έγραψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Στόχος παραμένει ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι στον ιό για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των κρατών, όπως και ένα επαρκές σχέδιο ανάκαμψης.

Η μαραθώνια συνεδρίαση διεκόπη αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας για διμερείς διαπραγματεύσεις.

Η πρώτη διακοπή έγινε στις 9 χθες το βράδυ και η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα για να ξαναδιακοπεί στις 2.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχαν πληροφορίες πως ούτε η Ιταλία ούτε η Γερμανία με τους συμμάχους της έκαναν πίσω στις θέσεις τους.

Μάλιστα, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία αξίωναν μνημονιακούς όρους, προκειμένου να δοθεί βοήθεια στις χώρες του Νότου που μετρούν εκατόμβες νεκρών από την πανδημία.

Πληροφορίες του mononews.gr ανέφεραν ότι η Ολλανδία λειτουργούσε σε ρόλο «λαγού» της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ακύρωσε προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.