Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Moody’s: Δεν προχώρησε σε επικαιροποίηση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα

Moody's

Moody's

Δεν προχώρησε σε ανανέωση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η αξιολόγηση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου, ωστόσο ο οίκος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανανέωσή της, ούτε για την Ελλάδα αλλά ούτε και για την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Απριλίου η Moody’s είχε προχωρήσει, me ενημερωτικό της σημείωμα, στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης B1 της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές.

Ο οίκος υπογράμμιζε τότε το πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και τις μέτριες ανάγκες δανεισμού, ενώ επισήμανε το ισχυρό ιστορικό της κυβέρνησης στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Moody’s προέβλεπε τότε  συρρίκνωση 5% φέτος, υποθέτοντας ότι το lockdown θα αρθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η πρόβλεψη αντικατοπτρίζει επίσης τη σημαντική δημοσιονομική στήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση καθώς και την ευρωζώνη συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου ο οίκος Standard and Poor’s διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ- , υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε «σταθερό» από «θετικό».Η Fitch κατατάσσει την Ελλάδα  στο BB με «σταθερές» προοπτικές, έχοντας επίσης προχωρήσει σε υποβάθμιση του outlook από «θετικό», ενώ η DBRS  που αξιολογεί την Ελλάδα με ΒΒ low,  υποβάθμισε και αυτή τις προοπτικές σε «σταθερές» από «θετικές».