Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Κομισιόν για κορονοϊό: Πακέτο 37 δισ. ευρώ για την προστασία των οικονομιών της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισ. ευρώ στο πλαίσιο πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ένωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αλλά μέτρα που η Κομισιόν θα αναλάβει για να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών είναι η ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ΕΕ θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντέξει αυτό το σοκ… Αλλά κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο θα πρέπει να είναι αποφασιστική, συντονισμένη και ενωμένη».