Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ρέγκλινγκ: Το εξάμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 86 δισ. – Ψαλίδι στις συντάξεις το 2019

Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ESM

Klaus Regling-Επικεφαλής European Stability Mechanism (ESM)

Σαφέστατο μήνυμα πως το «ψαλίδι» στις συντάξεις από το 2019, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να ακυρωθεί στέλνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα”, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει χαρακτηριστικά πως αν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2019 ακυρωθεί, τότε καταρρέουν όλα. Πάντως, ο κ. Ρέγκλινγκ θεωρεί πως αν οι δημοσιονομικά δεδομένα παραμείνουν θετικά, τότε τα αντίμετρα που έχει επίσης προαποφασίσει η κυβέρνηση θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν.

Παράλληλα, ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζει πως η πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μπορεί να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις αγορές, στους πολίτες και στους επενδυτές.

Αναφορικά με το το χρέος της χώρας και την εποπτεία, ο επικεφαλής του ESM αναφέρει ότι “εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους, το πιθανό είναι να υπάρξει και πρόσθετη επιτήρηση, κάποιου είδους στενότερη εποπτεία”.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε και για τις εκτιμήσεις του για τις επιπτώσεις της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη λεγόμενη «περήφανη διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, το α΄εξάμηνο του 2015 κόστισε στην Ελλάδα κοντά στα 86 δισ. ευρώ, καθώς και ένα μεγάλο τρίτο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τόμας Βίζερ: Η ζημιά της Ελλάδας στην περίοδο Βαρουφάκη έφτασε μάλλον τα 200 δισ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: Από την Γερμανία εξαρτάται το μέγεθος της εποπτείας της Ελλάδας μετά το μνημόνιο