Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Φρανσουά Βιλερουά (ΕΚΤ): Πλησιάζει στο τέλος ο επιθετικός κύκλος αύξησης των επιτοκίων

Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, επανέλαβε την άποψή του ότι ο επιθετικός κύκλος αύξησης των επιτοκίων που απαιτείται για να περιοριστεί ο υψηλός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ πλησιάζει στο τέλος του.

Οι πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων θα αποδειχθούν αποτελεσματικές με καθυστέρηση, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας στο TV5Monde σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο.

«Έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού και πρέπει να δούμε την καθυστερημένη μετάδοση: το αποτέλεσμα των προηγούμενων αποφάσεων είναι ακόμη πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα των μελλοντικών αυξήσεων που θα συμβούν ίσως στις επόμενες συναντήσεις», ανέφερε.

Τα νέα του σχόλια συμπίπτουν με όσα δήλωσε ο Βιλερουά σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον την Μεγάλη Τετάρτη, όταν υποστήριξε πως ο μεγαλύτερος αντίκτυπος των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει έρθει ακόμη.

Ο Βιλερουά αρνήθηκε να προβλέψει στη σημερινή του συνέντευξη τι θα μπορούσε να αποφασίσει η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια. «Θα δούμε, συνάντηση με συνάντηση, με ρεαλιστικό τρόπο, εξετάζοντας τα δεδομένα», ανέφερε.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 4% του 2023, αφού κορυφωθεί κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο, ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου: Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και απαιτείται σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση

Εντός του μήνα οι συμβάσεις για το G-Cloud Next Generation και έργο «Παροχή Κεντρικών Νεφο-Υπολογιστικών Υποδομών και Υπηρεσιών – Public Cloud»