Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Έρχονται νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων-Ποιο θα είναι το νέο σύστημα υπολογισμού

φόρος

Ανατρέπονται τα δεδομένα στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με την τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και πιθανότατα θα ψηφιστεί σήμερα. Με τις νέες διατάξεις καθιερώνεται ένας νέος τρόπος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ο οποίος θα ισχύσει από το 2019. Σημειώνεται ότι υπάρχει υποχρέωση να γίνει αναπροσαρμογή των τιμών-εφορίας των ακινήτων εντός του επόμενους έτους, με στόχο να διαμορφωθούν στα επίπεδα των αγοραίων τιμών. Στην ίδια τροπολογία καθιερώνεται επίσης η συμμετοχή και των Δήμων, στη διαδικασία του προσδιορισμού τους, ενώ αλλάζει η έκταση των ζωνών, όπως και οι συντελεστές με τους οποίους θα προσδιορίζονται οι τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αντικειμενικές εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, αλλά από την Πρωτοχρονιά ενεργοποιούνται καθολικά. Με μια τροπολογία- μαμούθ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μετάταξη των εισιτηρίων των συναυλιών σε ΦΠΑ 6%, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με δύο ταχύτητες η αγορά του real estate

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων: Οι νέοι φόροι που αλλάζουν από το 2019

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεφορτώνονται άρον-άρον τα ακίνητα οι Έλληνες υπό τον φόβο των νέων αντικειμενικών