Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Επαγγελματικός λογαριασμός: Τα 15 SOS για τη σωστή δήλωση

ααδε

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με την οποία παρέχει στους ενδιαφερομένους αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με τον επαγγελματικό λογαριασμό και τις επιμέρους λεπτομέρειες που αφορούν σε αυτόν. Μεταξύ άλλων, εμπεριέχονται πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση μετρητών στο λογαριασμό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δηλώνεται ο λογαριασμός από συνδικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού έχει λάβει νέα παράταση, ισχύουσα έως την 30η Απριλίου.

Στην εγκύκλιο – οδηγό για τους επαγγελματίες – επιτηδευματίες, αναφέρεται αναλυτικά ότι:

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής διενεργούνται σε πέραν του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Τα ανωτέρω ισχύουν αντίστοιχα και για τους φορολογούμενους, που αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις της περ. στ’ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και τρίτη παράταση για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδρομή της ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις που δεν δήλωσαν «επαγγελματικό λογαριασμό»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν δηλώσει Επαγγελματικό Λογαριασμό